syyskuu -16 139

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi eilen. Aamulehti kirjoitti, että Tampere epäonnistui edellisellä vaalikaudella tavoitteissaan eli talouden tasapainottamisessa.  Valtakoalitiossa ovat olleet mukana Kokoomus, Sosialidemokraatit, Vihreät ja Vasemmistoliitto. Kokoomus on hallinnut pormestarin ja muut koalitiopuolueet apulaispormestareiden pestejä. Samassa lehdessä Tampereen yliopiston valtio-opin dosentti Pertti Timonen ennustaa demareita kaupungin suurimmaksi puolueeksi ja Vihreitä sekä Tampereen Puolesta -ryhmää vaalien voittajiksi. Saapa nähdä, muuttuuko mikään.

Joka tapauksessa nykyisten koalitiopuolueiden päätöksin on valmisteltu mm. Eteläpuiston tuhoava kaavaehdotus, jonka tähänastiset kustannukset julkistamme huomenna. Mitä on saavutettu, miten kaupunkilaisten ja lähiasukkaiden mielipiteitä on kuunneltu? Kuka mahtaa arvata lähimmäksi, paljonko kaavahankkeeseen on tähän asti käytetty meidän veronmaksajien rahoja? Ja mitä kyseisellä summalla olisikaan saatu aikaan: todellinen keidas ja kaupunkilaisten olohuone Eteläpuistoon. Odotapa siis huomiseen…

Nyt kannattaa katsoa, ketä äänestää, jos haluaa suunnan Tampereella muuttuvan. Kaikissa puolueissa ja etenkin uusissa ehdokkaissa on ehdottomia Eteläpuiston säilyttämisen kannattajia. Jos äänestää valtakoalition ehdokkaita, vaarana on äänien ropiseminen sellaisen puolueen laariin, joka tulevaisuudessa ryhmäkurillaan jyrää edustajansa samaan ruotuun.  Kiitettävästi muutamalla ehdokkaalla on Eteläpuiston suojelu vaaliteemanaan

Eteläpuiston tehorakentamista kannattavia on nykyisissä valtuutetuissa hämmästyttävän paljon. Hämmästyttävää on myös se, miten hyvin nykyiset valtuutetut kuvittelevat tietävänsä meidän kaupunkilaisten tarpeet.

Äänestyspäätös on tällä kertaa todella vaikea. Älä kuitenkaan jätä äänestämättä, jos haluat jonkun muuttuvan!

Julkaisemme YLE:n vaalikoneeseen perustuvan listan ehdokkaista, jotka ovat ehdottomasti Eteläpuiston säilyttämisen kannalla. Myös lähes samaa mieltä olevissa on lukuisia puiston säilyttäjiä, mutta myös jossain määrin tehorakentamisen kannattajia. Kannattaa tutustua ehdokkaiden omiin sanallisiin vastauksiin – ja tietenkin myös kysellä kasvotusten!

Eteläpuisto kiittää!

Eteläpuiston säilyttämistä kannattavat ehdokkaat

Video:  Neljän vuodenajan puisto

Mainokset