Mitä kuuluu Eteläpuistoon joulun alla?

Uusi valtuustokausi ja uusi pormestarisopimus antoivat toivoa Eteläpuistolle jatkossakin; joten seuraamme tilannetta aktiivisesti.

Tänäkin vuonna Eteläpuistossa ihmiset kohtasivat toisiaan monimuotoisesti: ulkoillen joka säällä, kevään korvalla myös virtuaalisilla vaalimökeillä, erilaisilla piknikeillä, sydänkesällä vesipuistossa, helteillä puiden huminassa viilennellen, sekä tunnelmoiden elokuun lyhtyjuhlassa ja Venetsialaisten elokuvaillassa. Kohtaamisia oli koronasta huolimatta, ja mikä ettei – onhan puistossa tilaa hengittää.

Tampereen päivänä kohdattiin kansalaistoiminnan seminaarissa, jossa kuultiin raikkaita ajatuksia ja kokemuksia osallistumisesta.

Puistot ovat kaupungin viisautta. Ne ovat siltoja ympäröivään luontoon. Erityisesti Eteläpuisto, joka on myös kulttuurihistoriallisesti arvokas, vihreä sydämemme, viimeinen aito rantapuistomme.

On hienoa että niin moni valtuutettu näkee puiston terveys- ja maisema-arvot sekä merkityksen kaupunginosan lähipuistona. Yhä useampi näkee sen myös itsestään selvästi osana kansallista kaupunkisuunnitelmaa.

Syksyn edetessä Eteläpuisto hiljenee. Joulukuunkin tummina päivinä siellä voi vaeltaa ja rauhoittua kaamoshämyssä, puiden levätessä.

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta kaikille Eteläpuiston ystäville. Hyvää joulua!

Advertisement